Vasthoudend waterschap lost lage waterstand Soendavijver op

nieuws
Foto: Niels Bosboom - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=319008

Dankzij de vasthoudendheid van het Waterschap Noorderzijlvest is de lage waterstand in de Soendavijver in de Indische Buurt verholpen. Dat meldt Sportvisserij Groningen Drenthe.

In december kwamen er bij de belangenorganisatie meldingen binnen van een wel erg lage waterstand in de vijver. Sportvisserij nam contact op met het Waterschap Noorderzijlvest maar uit dat gesprek bleek dat niet zij maar dat de gemeente eigenaar is van de vijver. Noorderzijlvest gaf daarom de melding door aan de gemeente, maar vervolgens gebeurde er niets.

Na herhaaldelijk aandringen van het waterschap kwam de gemeente maandag in actie. Uit dat onderzoek bleek dat er een klep open stond die eigenlijk dicht had moeten staan. “Dank aan het waterschap om zou vasthoudend te zijn”, aldus de Sportvisserij.