Staking onderwijs hard nodig: “Tot hier en niet verder”

De aangekondigde staking in het onderwijs op vrijdag 15 maart is hard nodig. Dat zegt PO in Actie. “Het is tot hier en niet verder.”

Twee jaar geleden werd duidelijk dat er in het onderwijs grote problemen spelen. De werkdruk is hoog en er zijn te weinig mensen die een bevoegdheid hebben om voor een klas te kunnen staan. Door de minister werd extra geld toegezegd om de grootste nood te ledigen. “Eigenlijk merken we daar heel weinig van”, zegt leraar Mike del Prado die op een basisschool in de stad werkt. “Men doet echt wel haar best om de problemen op te lossen, en dankzij de creativiteit van de school waar ik werk kunnen we de grootste problemen het hoofd bieden, maar de situatie is er uiteindelijk niet beter op geworden. Sterker nog, als er nu niet iets gaat veranderen raken we de komende tijd nog meer mensen kwijt door burn outs.”

Rinie Boekholt van PO in Actie herkent de problemen. “Het is belangrijk dat we het vak van leraar weer aantrekkelijk maken en dat er ook meer geld beschikbaar komt. Daarom is het belangrijk dat we op 15 maart die boodschap uitdragen met hopelijk zoveel mogelijk leraren en leraressen die naar het Malieveld in Den Haag komen.