Popprijs 2018 voor Ronnie Flex

nieuws
Foto: Ben Houdijk

De Popprijs 2018 is voor Ronnie Flex, zijn echte naam is Ronell Plasschaert. Hij kreeg de prijs, een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, gisteren tijdens Noorderslag.

In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er volgens de jury één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. ‘Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen. Daarnaast roemt de jury zijn keuze om niet voor de gemakkelijke weg te gaan. Zo koos hij heel nadrukkelijk voor een volledige liveshow, compleet met band. Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen’, aldus de jury

Ronnie Flex was lid van hiphop collectief New Wave, dat in 2015 de Popprijs won.

Deel dit artikel:

  1. Ik geloof dat de jury nog meer rookt dan Ronnie zelf. Sinds er geen bier meer mag worden gegooid is er sowieso geen zak meer aan. Doe Eurosonic maar een dag langer en reik die popprijs ergens in het westen uit. Vieze incestueuze bedoening van zich zelf belangrijk vindend volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *