Partij voor het Noorden breekt met Onafhankelijke Senaats Fractie

nieuws

De Partij voor het Noorden is van plan om uit de Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF) te stappen.

Het OSF heeft één zetel in de Eerste Kamer en is vertegenwoordiger van de diverse provinciale partijen in Nederland. De aanleiding voor het opstappen is dat de OSF voor de mijnbouwwet stemde. De PvhN had gezegd om dat juist niet te doen. In de wet wordt de afbouw van de gaswinning geregeld, maar volgens de tegenstanders zijn er nog te veel onduidelijkheden over de rol die de diverse partijen daarin bekleden.

“Dit heeft ons versteld doen staan”, aldus voorzitter Mariska Sloot van de PvhN. “Juist in onze provincie Groningen, waar dit tot zulke catastrofale problemen leidt, kan de Partij voor het Noorden hier politiek niet achter staan. Wederom laat Den Haag ons in de steek”. De leden van de partij beslissen op 24 maart of de PvhN definitief uit de OSF stapt.