‘Ontspoorde’ toerist duikt in Groningen weer op

nieuws
Foto: Andor Heij

Vier vrienden in de trein bij Schiphol, één springt er onverwacht uit -zonder tas, geld en telefoon- en neemt een andere trein. Tweehonderd kilometer verder duikt hij weer op als hij zijn drankje niet kan betalen op het Station in Groningen, meldt NH Nieuws.

‘De drie achtergebleven vrienden meldden zich bezorgd bij het politiebureau. Via camerabeelden konden agenten achterhalen dat de stonede toerist in de trein naar Lelystad was gestapt. Op de beelden leek hij behoorlijk in de war, maakte gekke bewegingen en sprong op en neer. Aangekomen in Lelystad nam hij een trein richting het noorden van het land en raakte het spoor – zo blijkt uit de camerabeelden – volledig bijster.

Later bleek dat de jongen een flesje water had leeggedronken in een broodjeszaak op het station in Groningen. Zonder portemonnee op zak kon hij niet betalen. De medewerkers belden de politie, die matchten de dorstige dief met de vermiste toerist en hebben hem opgevangen. De moeder van de jongen werd gebeld en gerustgesteld. Enigszins bijgekomen verklaarde hij wiet gerookt te hebben. Volgens de politie komt het vaker voor dat toeristen de sterkte van de Nederlandse wiet schromelijk onderschatten’, schrijft de regionale omroep van Noord Holland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *