“Marathon in Noordlaren had gehouden kunnen worden”

De marathon op natuurijs had deze week alsnog gehouden kunnen worden in Noordlaren. De KNSB heeft echter laten weten dat het maximaal één wedstrijd wil organiseren.

Teleurgesteld zijn ze niet bij ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren. Maar ze vinden het wel een beetje jammer. Maandagochtend werd bekend dat de allereerste marathon op natuurijs van deze winter maandagavond in Haaksbergen verreden gaat worden. “In Haaksbergen ligt meer ijs dan hier in Noordlaren, terwijl op beide banen genoeg ligt om de wedstrijd te kunnen uitschrijven”, zegt Albert Bakker van het KNSB Gewest Noord.

“Als er ijs ligt moet je schaatsen”
Bakker vindt het jammer dat het besluit van de competitieleider natuurijs van de KNSB pas maandagochtend werd genomen. “Zondag lag er ook al drie centimeter. Toen hebben ze de wedstrijd niet uitgeschreven maar hebben ze gewacht. Dat vind ik heel vreemd. Als er ijs ligt moet je gewoon schaatsen.” Dat de KNSB voor maximaal één wedstrijd kiest heeft te maken met de alternatieve Elfstedentocht op de Weißensee, waarvan de randprogrammering later deze week begint, en waar veel marathonschaatsers al naar onderweg zijn.

“De KNSB wil niet”
Voorzitter Jan Geert Veldman van ijsvereniging De Hondsrug is ook een beetje teleurgesteld. “De afspraak was dat wie als eerste drie centimeter ijs had, de marathon mag organiseren. Dat was heel duidelijk Haaksbergen. Wij hadden de hoop de tweede marathon te organiseren dinsdagochtend. Maar dat wil de KNSB niet. Erg jammer.”

Op de vraag of het hier bij blijft antwoordt Veldman. “Misschien dat we later deze week nog een mooie wedstrijd kunnen organiseren voor talenten uit de regio, maar hierover gaan we nog in gesprek met het KNSB Gewest Noord.”