Mahjongtoernooi in De Harmonie

nieuws

Mahjong is een uit China afkomstig gezelschapsspel met 144 speciale stenen. Op zaterdag 19 januari wordt er in De Harmonie een toernooi georganiseerd met de bedoeling belangstellenden nader te laten kennismaken met dit bijzondere spel.

Het toernooi start om 11 uur en om 17 uur is het afgelopen. Wie wil deelnemen, hoeft slechts te beschikken over enige basiservaring en – kennis. De Mahjong spelregels zijn digitaal beschikbaar. Inschrijven en meer informatie kan door een mail te sturen naar: mahjong@societeitdeharmonie.nl. Er is ruimte voor maximaal 28 deelnemers. De namen van de drie winnaars worden bijgeschreven op het grote Mahjong Banier.

Binnen de Harmonie bestaat al enkele jaren een actieve groep beoefenaren van het oude Chinese denkspel Mahjong dat ook in Nederland steeds populairder wordt. Elke donderdagmiddag spelen zij op drie a vier tafels. Wie eens een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.