Koortstherapie voor zieke kastanjes lijkt aan te slaan

nieuws

Het afgelopen jaar waren aan de singels en op het Emmaplein stammen van kastanjebomen  omwikkeld met een soort dikke elektrische deken. Het ging hierbij om proeven om de beruchte kastanjeziekte te bestrijden.

Door de boomstammen aldus een paar dagen tot ongeveer 40 graden te verwarmen probeerde men de schadelijke bacterie  te bestrijden  met een soort koortstherapie. Navraag bij de boombehandelaars leerde dat deze methode goed lijkt aan te slaan. ‘Wat zou het mooi zijn als we op deze manier toch een aantal van de beeldbepalende kastanjebomen op onze singels zouden kunnen redden’, schrijven Joost en Gineke van Baak van de buurtclub Het Singeldorp.

In 2017 heeft de gemeente meerdere zieke bomen een injectie met Allicine gegeven, ‘een veelbelovend middel op basis van natuurlijke ingrediënten’.

foto: Het Singeldorp

Deel dit artikel: