Komende dagen is hulp aan Wadden nog hard nodig

nieuws

Er is zo massaal gehoor geven aan alle oproepen om mee te helpen het strand van Schiermonnikoog op te ruimen dat de boot vanochtend overvol is vertrokken terwijl er nog mensen in de vertrekhal op Lauwersoog stonden.

Wagenborgen riep op om naar Holwerd te gaan en met de boot naar Ameland te varen. Ook daar is nog veel werk te doen. Zeehondencentrum Pieterburen vraagt mensen op eigen gelegenheid de Waddenkust op te ruimen. Dat kan bij Moddergat of bij het kitestrand voorbij de sluizen bij de Hoek van Bant.

Het probleem met de container troep is na vandaag niet over. Ook morgen en de komende dagen spoelt er naar verwachting weer afval aan op het strand van Schiermonnikoog en Ameland en de Waddenkust. Dus ook de komende dagen is je hulp meer dan welkom.

‘Het is mooi en hartverwarmend dat er zo massaal gehoor is gegeven aan alle oproepen. En al is de teleurstelling misschien groot om nu niet op het strand van Schiermonnikoog te kunnen helpen, weet dat je bijdrage op de andere plekken of op een ander moment de komende dagen net zo belangrijk en net zo hard nodig is voor het waddengebied en voor jezelf. Het is dus hoe dan ook goed dat je gekomen bent!’, aldus één van de organisatoren.

 

Foto: Gouwenaar – Eigen werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16831950