Kledingbank Maxima: “Deze nominatie zet ons in het zonnetje”

Kledingbank Maxima aan de Oosterhamriklaan is blij met de nominatie voor een Appeltje van Oranje. Afgelopen maandag werd bekend dat het initiatief in de race is voor de aanmoedingsprijs van het Oranje Fonds.

Voor de prijs zijn er veertig projecten in het land genomineerd die volgens het fonds op het gebied van het maatschappelijk welzijn en de sociale cohesie een belangrijke rol vervullen. Twee daarvan komen uit de stad. Multifunctioneel De Stroming werd genomineerd en dus Kledingbank Maxima. “Ja, echt geweldig. We zijn er erg blij mee”, laat Henk Slagter weten.

Maxima is een kledingwinkel zonder kassa en specifiek bedoeld voor mensen die klant zijn bij de Voedselbank. De zaak draait volledig op vrijwilligers. “Door deze prijs worden deze mensen in het zonnetje gezet, en dat vind ik heel belangrijk.” Tot volgende week kan er gestemd worden voor de prijs. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt door Koningin Maxima.

Deel dit artikel: