Jorge Luis Barragán Castaño wint George Verbergstipendium 2018

nieuws

Jorge Luis Barragán Castaño heeft het George Verbergstipendium 2018 gewonnen. De prijs gaat gepaard met een geldbedrag van 10.000 euro. Barragán Castaño kreeg de prijs donderdagmiddag uitgereikt door wethouder Paul de Rook bij de Academie Minerva in Groningen.

Met het toegekende geldbedrag wil Barragán Castaño verschillende botanische tuinen bezoeken in Noord-Europa die een verbinding zijn tussen de onderwijsinstelling van een universiteit, het museum en een park; de botanische tuin als alternatieve tentoonstellingsplaats en als aanjager. Zijn onderzoek start in de Hortus Botanicus in Haren en zal eindigen in de Universitaire botanische tuin van Moskou.”

De jury beoordeelde de vijftien inzendingen en selecteerde vier kandidaten om hun inzending te presenteren. Daarbij werd niet alleen gelet op de inhoud van de plannen en de presentatie. Ook de drijfveren van de kandidaten en de te verwachten betekenis en impact van reis en verblijf voor het werk van de jonge kunstenaars speelden een belangrijke rol. De jury heeft het college van burgemeester en wethouders een winnaar voorgedragen en het college heeft deze voordracht overgenomen. Het George Verberg Stipendium is bedoeld voor studenten en pas afgestudeerden van de bachelor Autonome Beeldende Kunst en masters MA Painting en MA Media, Art, Design & Technology (MADtech) van Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen.

Deel dit artikel: