Jorden van Foreest verliest in 7e ronde van Amerikaan Shankland

sport
foto Alina l'Ami

De 19-jarige Groninger schaker Jorden van Foreest heeft in de 7e ronde van de Masters van Tata Steel Chess 2019 verloren van de Amerikaan Samuel Shankland.

Van Foreest had tot de 29e zet een gelijke stelling tegen de Amerikaan. Helaas deed hij toen een onnauwkeurige zet, die hem uiteindelijk fataal werd. Jorden heeft nu 2 punten uit 7 punten en hij deelt daarmee de laatste plaats met oud-wereldkampioen de Rus Kramnik. Nepomniachtchi, Carlsen, Anand, Ding en de Nederlander Giri gaan aan de leiding met 4,5 uit 7.

In de Challengers, de groep onder de Masters, blijft de 17-jarige Lucas van Foreest goed spelen. Vandaag zal Lucas teleurgesteld zijn geweest, want hij bracht de jeugdwereldkampioen Maghsoodloo uit Iran in grote problemen. Uiteindelijk werd het toch nog remise en daarmee staat hij met 3,5 uit 7 in de middenmoot.

Deel dit artikel: