Jaar cel voor verkoop illegaal vuurwerk aan minderjarigen

Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft tegen een 22-jarige Groninger twaalf maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens verkoop van illegaal vuurwerk.

Hij verkocht het zware vuurwerk aan minsten drie minderjarigen die het weer doorverkochten op middelbare scholen. De verdachte gebruikte sociale media zoals what’s app en instagram voor de verkoop van het vuurwerk.

De verdachte had voor de verkoop zelfs wincodes bedacht: “Met die like-en-winacties wordt het gevaarlijke vuurwerk nog toegankelijker,” zei de officier van justitie: “Instagrammers worden expliciet verleid op een hele laagdrempelige manier om professioneel vuurwerk in handen te krijgen, als ze ‘mazzel hebben’. Als ze niets winnen krijgen ze wel al het vuurwerkaanbod binnen op hun Instagram als een soort nieuwsbrief.”

De uitspraak is over twee weken.

Deel dit artikel: