Gudde en Bolhuis kandidaten opvolging Hans Nijland

sport

FC Groningen zou in de zoektocht naar een opvolger voor algemeen directeur Hans Nijland terecht zijn gekomen bij Wouter Gudde, zo meldt de Telegraaf. Daarnaast meldt RTV Noord ook mogelijke interesse in Johan Bolhuis. De club heeft een nieuwe algemeen directeur nodig, nadat Nijland aangaf na bijna 23 jaar af te zwaaien bij FC Groningen.

De 34-jarige Gudde is momenteel commercieel directeur bij Excelsior. Daarvoor was hij profvoetballer voor RKC, Sparta en eveneens Excelsior. Gudde is de zoon van KNVB-directeur Erik Gudde. Wanneer Gudde daadwerkelijk zou worden aangesteld, dan is dat de eerste stap in het invullen van een aantal vacante posities. Zo wordt er nog een technisch directeur gezocht en ook in de raad van commissarissen staan veranderingen voor de deur.

Johan Bolhuis heeft verschillende commerciële functies bekleed bij sportmerken, en RTV Noord weet te melden dat invloedrijke sponsoren binnen FC Groningen Bolhuis hebben aangedragen als kandidaat. De geboren Stadjer voetbalde zelf in het verleden bij GVAV en BV Veendam.