Groninger Scheurkalender aangeboden aan burgemeester

De Groninger Scheurkalender is al weer een tijdje geleden gepresenteerd. Donderdagmiddag ontving burgemeester Den Oudsten een exemplaar van initiatiefnemer Hent Hamming.

De scheurkalender bestaat uit ingezonden foto’s van mensen uit de provincie. Het thema is: “Wat beweegt Groningen, wat raakt je?” De kalender bestaat al een aantal jaar en wil vooral een positief beeld van de provincie laten zien. “De nationale media laat vooral de negatieve kant van Groningen zien, met de aardbevingsproblemathiek, wij willen het andere beeld van Groningen laten zien”, aldus Hamming.

Het bezoek aan Den Oudsten is één van de vele bezoeken van Hamming aan verschillende burgemeesters in de provincie. “Burgemeesters zijn toch het gezicht van een gemeente, maar zelf staan ze er niet in. Daarom gaan we bij iedereen even langs”, vertelt Hamming.

Afgelopen jaar stuurden ongeveer 1350 mensen een foto in, waarna een jury 320 foto’s selecteerde voor de kalender. Voor de versie van dit jaar kunnen alweer foto’s worden ingestuurd.