Groningen geniet van de sneeuw

Een laagje sneeuw van zo’n vijf centimeter heeft woensdag voor flink wat plezier gezorgd in de stad. “Het mag van mij nog heel lang winter blijven.”

Druk is het woensdagochtend in het Noorderplantsoen. “Toen ik gisteravond zag dat de sneeuw bleef liggen heb ik gelijk een mail de deur uit gedaan waarin ik aan mijn leerlingen vroeg dat ze een slee moesten meenemen”, vertelt een docente van de Nassauschool. En zo wordt er vanaf ‘de berg’ in het plantsoen sleetje gereden. “Ik vind het super leuk! Maar het is soms wel even goed uitkijken dat je niemand omver rijdt.”

Plezier is er ook aan de Celebesstraat. “Wij gaan zo direct met groep 1 en 2 het schoolplein op om even te ravotten”, zegt een juf van CBS De Kleine Wereld. Niet veel later gaan de deuren open en rennen de kinderen het schoolplein op. “Je moet de sneeuw zo vast pakken, en dan een ronde bol maken en dan kun je gooien”, zegt een enthousiaste leerling. Niet veel later vliegen de sneeuwballen door de lucht. Mikpunt lijkt vooral de juf te zijn. “Ik vind dat helemaal niet erg. Dit is toch super leuk?”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *