“Gaswinning Groningen hoeft niet verder omlaag”

nieuws
Foto: Pexels

De gaswinning in Groningen hoeft voorlopig niet verder te worden afgebouwd dan het instemmingsbesluit van minister Wiebes aangeeft. Dat blijkt uit een uitspraak van de voorzieningenrechter van de Raad van State.

De zaak was aangespannen door enkele Groningers, onder wie een raadslid uit Midden-Groningen. Zij eisten een forse vermindering van de gaswinning, vanwege de veiligheid van de inwoners van onze provincie.

De uitspraak betekent dat de NAM tussen oktober vorig jaar en september dit jaar nog een kleine 20 miljard kuub gas mag winnen. Dat is nodig om de levering van gas te kunnen garanderen. Ook de Raad van State vindt het belangrijk dat de Nederlanders en de bedrijven niet de dupe worden van het dichtdraaien van de gaskraan.

Deel dit artikel: