FC Groningen-fans niet welkom bij oefenwedstrijden in Duitsland

sport
Foto: fcgroningen.nl

De fans van FC Groningen mogen de twee wedstrijden die de club speelt tijdens het trainingskamp in Duitsland niet bezoeken. FC Groningen meldt op de eigen website dat dit is besloten op last van de Duitse autoriteiten.

Aanstaande dinsdag vertrekt FC Groningen eerst naar Keulen, waar een oefenwedstrijd tegen 1. FC Köln wordt gespeeld. Vervolgens trekt de FC door naar Duisburg waar vrijdagmiddag 11 januari MSV Duisburg de tegenstander is in een oefenduel.

FC Groningen heeft de twee oefenwedstrijden aangevraagd, waarna de Duitse clubs de wedstrijden aan moesten vragen bij de Duitse bond. De bond heeft vervolgens een negatief advies gekregen van de Duitse Politie wat betreft de aanwezigheid van de Groningse fans. Waarom dit advies werd gegeven is niet duidelijk. FC Groningen stond vervolgens voor de keuze: of geen oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp, of geen eigen fans.

Deel dit artikel: