Auto spoorwegmedewerker in brand bij Hoofdstation

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In een auto op een parkeerterrein aan de zuidkant van het Hoofdstation aan de Zaanstraat heeft vrijdagavond brand gewoed. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 21.30 uur binnen waarop de Groninger brandweer uitrukte met één bluswagen. Bij aankomst bleek er brand te woeden in een grijze personenauto. Brandweerlieden hebben met één straal hogedruk het vuur bedwongen. “Ondanks de inzet van de hulpdiensten kan de auto als total loss worden beschouwd”, zegt incidentfotograaf Patrick Wind. “Naast deze auto die in brand stond, staan ook andere auto’s. Ik weet niet of deze ook schade hebben opgelopen.”

Het parkeerterrein aan de Zaanstraat wordt gebruikt door machinisten en conducteurs van Arriva en de NS. Zij kunnen daar hun auto parkeren waarna ze aan hun dienst op de trein beginnen. In het gebied rondom het Hoofdstation woedden in de laatste maanden van 2018 verschillende branden waarbij brandstichting niet werd uitgesloten. In dit geval lijkt van brandstichting geen sprake omdat er gedacht wordt aan kortsluiting. Desondanks wordt wel onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de brand.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *