Amateurs DVS’33 boos op FC Groningen vanwege “competitievervalsing”

sport
Foto Andor Heij: Jong FC Groningen - DVS'33

De amateurs van DVS’33 zijn boos op FC Groningen. Aanleiding is het grote aantal eerste selectiespelers dat Jong FC Groningen zaterdag in het veld bracht tegen de ploeg uit Ermelo. Jong FC Groningen won met 4-0.

Al na het zien van de opstelling zaterdag reageerden bestuursleden van DVS verontwaardigd. Onder meer Ludovit Reis, Tom van de Looi, Michael Breij. Lars Kramer en Amir Absalem stonden in de basis. DVS vindt dit competitievervalsing.

In Ermelo van NU laat voorzitter Aart Goossensen van DVS’33 Ermelo weten dat de wedstrijd aanleiding is om nogmaals aan de KNVB te schrijven dat de beloften in een eigen competitie moeten spelen en niet tussen de amateurs.

FC Groningen heeft overigens volgens de geldende KNVB regels gehandeld en kon de eerste selectiespelers gewoon opstellen, omdat zij slechts een beperkt aantal minuten met het eerste hebben mee gedaan.