Vader levert ‘wapenarsenaal’ zoon in bij politie

nieuws
Foto: Flexteam Politie Groningen (via Twitter)

Het flexteam van de politie Groningen zal vrijdagochtend opgeschrikt gekeken hebben naar een vader die een ‘arsenaal’ aan balletjespistolen en -geweren van zijn zoon in kwam leveren.

Het ‘wapenarsenaal’ waar de jongeman over beschikte bestond onder meer uit een balletjespistool, een balletjes-aanvalsgeweer en een mes. Volgens de politie beschikte de eigenaar niet over de vereiste vergunning die nodig is voor het in bezit hebben van een airsoftwapen.

Balletjespistolen, ook wel bekend als airsoftwapens, zijn in Nederland ontheffingsplichtig voor de Wet wapens en Munitie als ze een kracht hebben van 1 joule of meer en/of erg lijken op echte vuurwapens.

 

Deel dit artikel:

  1. Balletjes pistolen. Hou toch op. De totale vertrutting van de samenleving is een feit. Gelukkig heeft de politie nu wel echte wapenstokken waarmee ze serieus kinderen in elkaar kunnen raggen, zoals te zien op YouTube afgelopen week. Dat zal de veiligheid op straat zeker ten goede komen dunkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *