Vrachtwagen verliest honderden suikerbieten: “De weg ligt bezaaid met bieten”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een vrachtwagen is dinsdagavond op het Hoendiep in de stad een groot deel van zijn lading suikerbieten kwijtgeraakt. Volgens omstanders lag de weg bezaaid met bieten.

Het ongeluk gebeurde rond 18.15 uur. De vrachtwagen was onderweg naar de suikerfabriek in Hoogkerk toen het door nog onbekende oorzaak mis ging tussen de kruising met de Energieweg en de afslag naar de Diamantlaan. De vrachtwagen verloor over enkele honderden meters zijn lading waardoor over een flinke afstand suikerbieten op het wegdek lagen. De politie besloot omwille van de veiligheid de weg af te sluiten.

Een shovel werd ingezet om de verloren lading op te ruimen. Nadat de weg was schoongemaakt kon het Hoendiep weer opengesteld worden voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl