Tien vuurwerkvrije zones in Groningen

Tijdens oud en nieuw zijn er dit jaar tien vuurwerkvrije zones in de stad Groningen. Het gaat om gebieden rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, begraafplaatsen en kinderboerderijen.

Nieuw zijn de vuurwerkvrije zones rondom kinderboerderij Eelderbaan en manege Sontweg. Ook het uitgaansgebied in de binnenstad is een vuurwerkvrije zone. De zones zijn er om mens en dier te beschermen tegen het vuurwerk.

Burgemeester Peter den Oudsten: “Oud en nieuw is een mooi en vrolijk feest, waar jong en oud plezier aan moet kunnen beleven. Om die reden zijn extra maatregelen noodzakelijk. In de afgelopen jaren is gebleken dat vuurwerkvrije zones werken in die gebieden waar er draagvlak voor is: rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen kinderboerderijen, het uitgaansgebied. In 2015 zijn we gestart met vijf vuurwerkvrije zones. Naar wens van de gemeenteraad hebben we dit jaar het aantal wederom uitgebreid. Dat aantal is nu uitgegroeid tot tien.”

Deel dit artikel:

 1. Nog beter is het om er helemaal mee te stoppen.
  Elk jaar veel overlast voor mens en dier. Zeker wanneer je COPDpatient bent is het verschrikkelijk. Ook voor huisdieren en vogels is het een hel. En dan heb ik het nog niet eens over alle rotzooi die overal terecht komt.
  Vraag maar eens aan iemand die vingers of zijn zicht is kwijtgeraakt door vuurwerk hoe hij of zij er over denkt.

  1. Vingers raak je alleen kwijt bij illegaal vuurwerk dus verbieden heeft geen zin aangezien het al verboden is, mensen die huisdieren hebben moeten zelf eerst beseffen dat geen enkel dier een huisdier is en het maakt je zeker geen dierenvriend. Mensen met luchtweg problemen moeten dan ook geen auto/brommer meer gaan rijden want daarmee ‘vergas’ je het gehele jaar door de bevolking.
   Bovendien waarom gaat een COPD patient naar buiten toe? , om het vuurwerk te kijken wellicht?, want binnenhuis veranderd er namelijk niets, of je moet als COPD patient de ramen wijd open hebben staan midden in de winter.

   Dit is een prima oplossing, en ondertussen word de rest van de burgers schijtziek van al figuren die alles willen verbieden. Je kunt simpelweg niet iedereen tevreden stellen, wen er maar aan.

   1. Veel ongelukken gebeuren door anderen, en een legale vuurpijl in je oog kan je ook blind maken.
    De mate van luchtverontreiniging door vuurwerk is wel van een heel andere orde dan de uitlaatgassen van brommers. Om mensen met COPDPATIENT dan maar huisarrest op te leggen is natuurlijk belachelijk.
    Alle huisdieren afschaffen zodat ze geen last hebben van vuurwerk is wel een originele gedachte maar wel een rare redenering.
    Over de vervuiling en de verstoring en stress voor vogels zullen we het maar niet hebben.
    Gelukkig kantelt de publieke opinie al behoorlijk, over een paar jaar zal het waarschijnlijk wel afgelopen zijn met particulier vuurwerk, wen er maar aan.

   2. Jack jij mag denken en zeggen wat je wilt maar gelijk krijg je toch niet, bij mijn oom schieten ze al al heel lang carbid en dat gaat de gehele dag door met hardere knallen dan vuurwerk, en wat denk je het staat op de culturele erfgoed lijst. En van die lijst gaat het nooit meer af.
    Een kat zorgt overigens voor tien keer zoveel stress bij vogels dan vuurwerk maar daar gaat het echter de gehele jaar door, en nogmaals mensen met huisdieren zijn geen dierenvrienden maar dieren kwellers.
    En de publieke opinie veranderd alleen in de media en de politici, op straat zie je elk jaar weer een toenamen.
    Er is zoveel van het ‘gewone’ volk afgepakt dat de druppel reeds bereikt is, en wen er maar aan dat de meerderheid zich niet langer gaan buigen voor de minderheid.

 2. Het lijkt me dat je sowieso geen vuurwerk mag afsteken op begraafplaatsen aangezien die terreinen niet openbaar zijn en zelf regels kunnen stellen. Niet dat de doden er veel last van hebben :p.

 3. Vuurwerk, afgestoken door amateurs (consumenten): in vele opzichten een bak ellende… en dat voor slechts enkele uurtjes genot.
  Niet meer van deze tijd.

  1. Alcoholische dranken leveren jaarlijks in het kwadraat meer slachtoffers dan vuurwerk, waarom horen we nooit dat drank moet worden verboden Evert?

   1. Drank moet in veel meer gevallen ook worden verboden.
    Meer betutteling…! Jazeker, u hoort het goed.
    Helaas een noodzaak, omdat (een groot deel van de) de diersoort mens de bovenkamer niet bij machte is te gebruiken. Of dat pertinent weigert.

   2. omdat een biertje drinken anderen niet tot last is en ook niet gevaarlijk voor anderen. Je moet natuurlijk niet te veel drinken, maar daarom zijn er ook wetten tegen rijden met drank op en openbare dronkenschap.

 4. Ja lieve mensen ik ga ook lawinevuurpijlen in de buurt van het politiebureau afvuren…..en een hele pan gluhwein met een trechter naar binnen gieten…..zinnin…..

  1. “Vuurwerk over last bestaat niet”

   Ach ja, waar hebben we het ook over.
   Elk jaar opnieuw weer ernstig gewonden, doodsbange huisdieren, beschadigde trommelvliezen, giftige dampen, ongelooflijke rotzooi op straat, een grote geldverspilling et cetera.
   Peanuts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *