PvdD: “Zie af van bomenkap langs A28”

nieuws
foto: LearningTour / Flickr.com

De Partij voor de Dieren roept het College van B&W op om voorlopig af te zien van de kap van bomen langs de A28. Dat heeft de fractie zondagavond bekendgemaakt.

De bedoeling is dat er de komende week een boswal langs de A28 tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Van Iddekingebrug gekapt zal worden. Deze bomen moeten weg vanwege de toekomstige verbreding van de snelweg. Het nieuws kwam voor buurtbewoners als donderslag bij heldere hemel. Zij moesten aan de hand van gele borden die de werkzaamheden aankondigen vernemen dat de bomen gekapt gaan worden. “Vlak voor de verkiezingen hebben we deze kap al in de gemeenteraad aan de orde gesteld”, vertelt fractievoorzitter Gerjan Kelder van de partij. “We hebben toen gevraagd of het handig is om vast te houden aan de oude planning. Nu de bouw van de nieuwe Ringweg zoveel vertraging heeft opgelopen vinden wij dat de groenvernietiging ten behoeve van de Ringweg uitgesteld moet worden.”

De wethouder gaf indertijd aan geen redenen te zien om de kap uit te stellen omdat de kapvergunningen al waren verleend. “Ik vind het onbegrijpelijk dat een aantal collegepartijen afgelopen week tijdens het duidingsdebat nog wezen op het belang van een groen college voor een groene gemeente, terwijl diezelfde partijen nu niets doen om onnodige kap te voorkomen.” Volgens Kelder is het nu te kort dag om door middel van bezwaar of schriftelijke vragen de kap tegen te houden. “Daarom roepen wij het College middels deze brief op: zie voorlopig af van de kap van deze bomen, zeker nu door de vertragingen rondom Ring Zuid de noodzaad voor de kap er nog niet is.”