Paddepoel is ongewild de nieuwe P+R van stad Groningen

Bewoners van Paddepoel hebben steeds meer moeite om hun auto te parkeren.  Het probleem is dat er steeds minder wijken zijn waar gratis geparkeerd kan worden. Daardoor parkeren forensen nu hun auto gratis in de wijk Paddepoel.

Paddepoel is in de jaren zestig gebouwd met daarbij ook de bijbehorende voorzieningen. Volgens Derk den Boer van de wijkraad Paddepoel is de wijk niet meer van deze tijd. “In de jaren zestig waren er startende gezinnen en brede straten, maar nu is er veel vergrijzing en veel meer autoverkeer. Het autoverkeer neemt ook toe door het gebruik van sluiproutes in de wijk.”

In de wijk zijn er veel bewoners die hopeloos zoeken naar een parkeerplaats bij hun eigen huis. De gemeente kan alleen met hulp van het invoeren van betaald parkeren in Paddepoel het probleem oplossen, aldus de gemeente.

Met behulp van deze co-creatie (filmpje) wil de Wijkraad Paddepoel weer met de tijd mee.