Oranjebuurt eist toekomstbestendige kabels

nieuws

Onnodige bomenkap lijkt voorkomen in de Oranjebuurt. Nu maakt men zich sterk voor toekomstbestendige kabels.

Tussen de Koninginnelaan en de Kerklaan zouden 103 bomen gekapt worden voor de aanleg van nieuwe kabels. De buurt kwam afgelopen winter in opstand en bezocht massaal de inloopbijeenkomst. De kap werd voorlopig uitgesteld. De nutsbedrijven hebben zich geheroriënteerd en zijn bezig geweest met uit te zoeken of nieuwe en andere methodes veel bomen zouden kunnen sparen.

De bewoners hebben inmiddels de eis neergelegd dat de kabels en leidingen toekomstbestendig moeten zijn. Dat houdt in dat de kabels en leidingen voldoende capaciteit moeten hebben om in de toekomst het veranderende elektriciteitsgebruik goed te kunnen opvangen. Er wordt in de buurt veel elektriciteit opgewekt en deze stroom wordt aan het net toegevoegd. Verder zal er in de nabije toekomst vanwege de energietransitie veel meer stroom gebruikt gaan worden. Reden genoeg om een goed netwerk te verlangen. De buurt heeft van de nutsbedrijven hier nog geen antwoord op gekregen.

Deel dit artikel:

  1. Rare eis, de reden voor het vervangen van elektriciteitskabels is juist dat er steeds meer zonnepanelen bijkomen en het net een grotere capaciteit moet hebben.
    Het net wordt sowieso aangepast aan nieuwe eisen. Vreemd dat “de buurt”, wie dat ook moge zijn, zoiets ineens “eist”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *