Ook terrein Martini Ziekenhuis vanaf één januari rookvrij

nieuws

Vanaf één januari mag er op het gehele terrein van het Martini Ziekenhuis in Groningen niet meer gerookt worden. Het ziekenhuis vindt dat het als gezondheidsinstelling een voorbeeldfunctie heeft en daarom de maatschappelijke plicht om ongezonde leefgewoonten te bestrijden.

Omdat het ziekenhuis in 2017 het convenant Rookvrije Generatie ondertekend heeft, vindt het dat patiënten, bezoekers en medewerkers niet meer in aanraking mogen komen met tabaksrook in en rond het ziekenhuis: “We willen daarom onze bezoekers, patiënten en medewerkers helpen met stoppen. Daar hoort bij dat nergens op het terrein meer gerookt wordt, zodat niemand meer geconfronteerd wordt met tabaksrook,” aldus Ton Tiebosch, bestuurslid van het Martini Ziekenhuis.

Voor patiënten die roken en opgenomen worden in het ziekenhuis, stelt het Martini Ziekenhuis tijdens de opname nicotinepleisters ter beschikking. Ook zijn er drie rookstopconsulenten in het ziekenhuis, die samen met de patiënt en zorgverleners bespreken welke ondersteuning het beste past bij die patiënt.  Verder is het de bedoeling dat medewerkers niet meer roken tijdens werktijd. Het ziekenhuis biedt medewerkers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een cursus ‘Stoppen met roken’.