Noordelijk Belastingkantoor komt er goed vanaf bij Kassa

nieuws

Het Noordelijk Belastingkantoor komt er goed vanaf bij het tv-programma Kassa. Eerder dit jaar kwam hetzelfde kantoor in opspraak vanwege de veel te late herinneringen.

‘Bestel je online een product en vergeet je die te betalen, dan is het bedrijf wettelijk verplicht om je een betalingsherinnering te sturen. Dat heeft de overheid zo bedacht. Maar als je van dezelfde overheid een aanslag voor de waterschapsbelasting, gemeentelijke belasting, motorrijtuigenbelasting of een verkeersboete vergeet te betalen, dan zijn de regels ineens anders en kun je direct een aanmaning of verhoging van de boete verwachten,’ schrijft Kassa.

Er zijn 14 overheidsinstanties die voor 21 waterschappen de waterschapsbelasting heffen. Sommige van deze kantoren heffen ook gemeentelijke belastingen. Van deze kantoren versturen 4 wel een kosteloze betalingsherinnering (29%) en de overige 10 doen dat niet (71%).

Het Noordelijk Belastingkantoor hoort bij de weinige overheidsinstanties die wel eerst een kosteloze betalingsherinnering sturen en geeft als reden op: “Het Noordelijk Belastingkantoor is een nieuwe organisatie en wil graag iedereen gelijk behandelen, het is een extra service naar onze consumenten toe.”