Mimoun Mahi: “Ik voel te weinig respect en waardering uit contractaanbieding”

sport
Foto: Sportphotoagency.com Go Ahead - FC Groningen. Mimoun Mahi heeft de 1-0 gemaakt.

Aan het einde van het huidige seizoen loopt het contract van Mimoun Mahi af bij FC Groningen en is hij transfervrij. Onderhandelingen over een contractverlenging zijn stukgelopen.

Mahi: “De onderhandelingen zijn opzij gezet en gaan misschien in maart/april weer verder maar voor nu voel ik geen respect en waardering uit de contractaanbieding van FC Groningen en dat accepteer ik.” Aldus Mimoun Mahi in gesprek met OOG.

Toch is Mahi teleurgesteld in FC Groningen: “Ik zit nu al 4,5 jaar bij de club en had meer waardering verwacht. Maar hier moet je mee dealen en de knop weer omzetten.”

Het zou een optie kunnen zijn voor beide partijen om in de winter al uit elkaar te gaan. Zo kan Mahi verder bij een nieuwe club en kan FC Groningen nog iets aan Mahi verdienen: “Het zou kunnen. Maar dan moet wel de goede club komen met de goede voorwaarden. Ik heb geen zin om de club zomaar te verlaten en het team achter te laten, zeker niet in deze zware tijden.”

“Er spelen wel dingen maar vandaag was de laatste dag van de eerste seizoenshelft. In de winterstop heb ik een afspraak met mijn zaakwaarnemer en gaan wij rustig bijpraten.”

Mimoun Mahi kwam in 2014 over van Sparta Rotterdam en is dit seizoen één van de dragers van Groningen. FC Groningen speelt 19 januari de eerste competitiewedstrijd van 2019 tegen Heracles Almelo in het eigen huis.

 

Deel dit artikel:

 1. Omdat al bekend is dat Jans weg gaat maar er nog wel zit wordt het moeilijk een fatsoenlijk technisch beleid voor de toekomst uit te zetten. Want alles wat Jans nu nog doet is over zijn graf heen regeren….

  1. komma’s, puntjes, Hoofdletters. Wellicht nog iets aan je grammatica sleutelen. Dan was het allemaal duidelijker te begrijpen, wat je schrijft.

 2. Op 21 oktober 2017 Mahi en Oussama Idrissi “wegens ontoelaatbare houding en gedrag” disciplinair gestraft, waar was toen het respect voor de FC Groningen?
  Mahi speelt gemiddeld een 15 goede wedstrijden per seizoen de rest is hij geblesseerd of heeft een off day en ik ben benieuwd welke club er eventueel geïnteresseerd is.

   1. Marc,
    Geloven doe je maar in de kerk.
    Het is daar de plek en de tijd voor.
    Prettige Kerst en Zalig Uiteinde.

  1. Je hoopte dat Fortuna zou winnen. Snap deze troll opmerking dan ook wel.

   Mahi is afgezien van opmerking tegen Veldwijk altijd een goede kerel gebleken. En indien fit van een niveau dat Groningen ontstijgt.

   1. Mijn reactie was voor Adrien.

    Zo’n treurigstemmende provinciaal die voor één van de clubs uit 010 of 020 is? In ieder geval tegen FC Groningen.

    #support your local team.

 3. Mensen die – in wat voor werk ook – ruim voldoende verdienen, maar dreigen met weggaan tenzij ze meer ontvangen, moet je altijd beantwoorden met, “Succes met je zoektocht naar een nieuwe baan.” Want mensen die dreigen weg te gaan voor meer geld, zullen nooit tevreden zijn.

  1. Mahi is een hartstikke goede kerel.

   Geloof hem echt als hij zich loyaal opstelt naar de FC. En dat hij de FC dankbaar is voor zijn ontwikkeling. Een uitzondering in deze tijd waarin er alleen broodspelers rondlopen.

   1. Ik geloof je VSH, maar als je dreigt weg te gaan wegens salaris, terwijl je al prima betaald wordt – ook in verhouding tot je collega’s – moet je vooral op zoek gaan naar een nieuwe baan en meer ‘geluk’ in je werk. Een werkgever moet niemand proberen tegenhouden die denkt het ergens anders beter te kunnen hebben, dat lijdt alleen tot wederzijdse frustraties.

    En op een gegeven moment – als het goed is – ontdek je wat echt belangrijk is.

   2. Ben het met je eens.

    Mijn punt is dat ik hoop dat de club ver voor Mahi wil gaan. Denk dat als hij langdurig fit blijft, hij richting de status van onze knuffelnoor Nevland kan gaan. Want net als Nevland kan een Mahi in vorm Groningen vanuit degradatie naar middenmoot trappen. Zie Mimoun er de tweede seizoenshelft wel 10 inleggen.
    Dus maar interen op ons helaas niet al te grote eigen vermogen, en per jaar anderhalve ton meer betalen. De gang naar een investeerder lijkt me voor de FC uiteindelijk onvermijdelijk.

 4. Dat hij meer wil verdienen lijkt me nogal logisch.
  Ik hem nooit kunnen betrappen op gebrek aan inzet. Dat hij een keer een akkefietje had maakt hem niet tot een slecht mens.
  Ik wens hem veel goeds in zijn carriere en hoop dat zijn transfer nog wat geld gaat opleveren.
  Adrien reageert negatief op elk denkbaar onderwerp. Dat Mahi het nu moet ontgelden verbaast me niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *