Memisevic aanvoerder bij FC Groningen tegen VVV-Venlo

Samir Memisevic zal aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen VVV uit Venlo de aanvoerdersband dragen. Mike te Wierik is dit weekend geschorst vanwege 4 gele kaarten.

Voor trainer Danny Buijs zijn er twee opties om Te Wierik te vervangen. Of hij wisselt Te Wierik direct met Lars Kramer, of hij zet Tom van de Looi op het middenveld waardoor Memisevic weer een linie zal zakken. De voorkeur van de trainer lijkt uit te gaan naar Tom van de Looi. “Tom heeft meer ervaring, en dat zijn we nodig”, aldus Buijs.

Michael Breij en Mateo Cassierra zijn wel weer van de partij. Breij was lange tijd uitgeschakeld door een enkelblessure maar zit aanstaande zondag weer bij de selectie. Alleen Jannik Pohl is vanwege een blessure nu nog afwezig bij de Groningers.

Buijs noemt VVV een ervaren ploeg, met veel jongens die al jaren in de eredivisie spelen. Het is dan ook niet voor niets dat de ploeg uit Venlo momenteel de achtste plaats bezit. VVV is ook de ploeg die tot nu toe de minste selectiespelers heeft gebruikt, dus het team lijkt erg op elkaar ingespeeld. FC Groningen staat momenteel met 13 punten op een 16e plaats. Het gat naar het linker rijtje wordt wel steeds kleiner. Nummer 9 van de ranglijst Heerenveen staat nog maar 4 punten voor de Groningers. VVV verloor donderdagavond in de Rotterdamse Kuip met 4-1 van Feyenoord.

Deel dit artikel:

 1. De spelers van nu zijn volgend seizoen allen overbodig met de komst van Arjen Robben. Alle aandacht zal naar hem uitgaan en daar hebben de huidige spelers nu al last van. Hun ego’s krijgen een geweldige knauw en VVV gaat daar a.s. zondagvan profiteren. Jammer , maar helaas.
  (VSH : kom er maar in .)

 2. Gezien de lengte van VVV had ik liever Kramer gezien. Maar Van de Looi heeft vorig jaar sterk gevoetbald, en hopelijk vormt hij met Reis een goed blok.

  Magere bank is een ook goede reden om Doan voor tien miljoen te laten gaan. Dit keer maar vijfenzeventig procent van transferopbrengst investeren; degradatie kost zoveel meer. Kopen we er drie van rond de tweeënhalf miljoen terug (spits plus twee middenvelders), en van het geld dat nog over was een rechtsback voor achter Zeefuik.

  1. Gemakshalve vergeet VSH dat al die spelers ieder jaar tonnen aan salarissen kosten.
   En een opbrengst van 10 miljoen voor een speler van FCG lijkt mij erg overschat. Een aantal leuke wedstrijden spelen bij een club in het rechterrijtje van de eredivisie zorgt nog niet voor een dergelijke opbrengst. Na een aantal goede wedstrijden tegen topspelers van Ajax of PSV kun je pas een goede inschatting van de kwaliteiten van Doan maken. Nu is dat gebaseerd op wishful thinking.
   Een soortgelijke voorspelling deed VSH over de transfer van Tibbling. Die zou ook vele miljoenen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *