Lucas van Foreest verliest match van Ivan Sokolov

sport
foto Lennart Ootes

De 17-jarige Groninger schaker Lucas van Foreest heeft de match tegen Ivan Sokolov met 1,5-2,5 verloren.

De match werd gespeeld tijdens het Schaakfestival 2018 te Groningen. Van Foreest verloor de eerste partij en de overige partijen eindigden in remise. In die partijen wist hij een aantal goede kansen niet te verzilveren.

De hoofdgroep van het toernooi werd gewonnen door Ottomar Ladva uit Estland en de 16-jarige Nederlander Liam Vrolijk met 7 punten uit 9 partijen. De Groninger Sergey Tiviakov eindigde op een half punt achterstand op een gedeelde derde plaats. Voor Nick Maatman uit Groningen was het ook een bijzonder toernooi, want hij behaalde de internationale meestertitel.

Machteld van Foreest, het elf-jarige zusje van Lucas, eindigde met 4,5 uit 9 in de middenmoot. Een mooi resultaat gezien de sterke tegenstanders.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *