“Language No Problem”

nieuws

Rotterdam, Haarlem, Utrecht en Wageningen gingen Groningen voor met het  logo  Language No Problem oftewel Taal Geen Probleem. 

Het Groninger Museum, Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Groninger Forum, Grand Theatre, De Oosterpoort & the Stadsschouwburg zullen het logo gaan gebruiken. Als het activiteiten betreft waarbij de taal geen rol speelt, of die in het Engels zijn of in het Engels ondertiteld worden.

13 december gaat wethouder Paul de Rook het logo introduceren.

 

 

 

Deel dit artikel:

 1. Dus als er Engels gesproken wordt is de taal opeens geen probleem? Merkwaardig, me dunkt dat het voor de meeste Grunnegers juist makkelijker is als er Nederlands gesproken wordt. Geen Engels. Ook niet vreemd, gezien het feit dat we hier in Nederland leven…. Al schijnt de RUG dat inmiddels ook vergeten te zijn, heb ik begrepen. Die maar normaal,, en spreek je moerstaal, zou ik zeggen!

  1. Je moerstaal is voor veel studenten in onze stad Duits of Engels of Spaans of Frans of Chinees etc… Engels is lingua franca. Bovendien hoef je geen taal te kennen om te kunnen genieten van kunst.

   1. Poëzie? Zang?… Geen kunst volgens Marc.
    En niets hoeft uitgelegd te worden om het te (dieper) te begrijpen?
    Volgens mij is taal juist essentieel bij alle kunst. Ik ken geen kunstwerk van iemand/iets dat helemaal geen taal heeft.

   2. Zang hoef je niet te verstaan dat kun je voelen. Poezie is taal dus zul je die moeten verstaan. Een schilderij spreekt in beelden evenals een beeldhouwwerk. Dans behoeft geen woorden.

 2. Dus de Nederlandse taal is ineens een probleem?

  Het is helemaal geen probleem as je maar genoeg respect voor Nederland en Nederlanders hebt om de taal te leren. En ja, ik kan uit ervaring spreken: ik kom uit het buitenland en heb op mijn 24ste ook Nederlands geleerd.

  Dit soort acties – hoe aardig ook bedoeld – helpen mensen niet om te integreren en volledig deel te nemen aan de maatschapij… die maken het juist stukken moeilijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *