Jong FC Groningen in slotfase onderuit tegen Harkemase Boys

sport
Foto Andor Heij. Jong FC Groningen.

Door een blunder achterin verloor Jong FC Groningen vanmiddag thuis met 1-0 van Harkemase Boys. Jong FC Groningen blijft daardoor tiende in de derde divisie op zaterdag. Harkemase Boys is vijfde.

Beide partijen waren voor rust redelijk aan elkaar gewaagd op het kunstgras bij Groen Geel. Harkemase Boys was via Robert Stelpstra gevaarlijk. Eerst raakte hij het aluminium en vlak daarna moest FC Groningen doelman Pelle Boevink redding brengen. Voor Jong FC Groningen was Matthijs Hardijk twee keer gevaarlijk. Zijn schoten werden gekeerd door Erick Jansema.

Halverwege de tweede helft kreeg Uriel Antuna een grote kans. Maar hij legde de bal opzij terwijl er geen ploeggenoot te bekennen was. Stelpstra kreeg in de slotfase namens Harkemase Boys de bal er niet in. Na een foute terugspeelbal bij FC Groningen in de laatste minuut schoot Jochem van Putten de Friezen naar de winst.

Deel dit artikel:

  1. Als we de spelers niet om hun onmiskenbaar aanwezige kwaliteiten wil afvallen, dan is voor dit voortdurende povere optreden de leiding verantwoordelijk. Een speler die als talent door één van de grootste topclubs in Europa is gecontracteerd, en met die kwaliteiten aan FC Groningen is verhuurd, schopt geen deuk meer in een pakje boter. De FC beloften staat op dit moment 10e in een klasse die nauwelijks het niveau van de hoofdklasse overstijgt. Alles draait om de opleiding wordt de ouders voorgehouden, dus elke creativiteit die daar niet in past wordt afgeleerd. Zou Arjen Robben in een dergelijke cultuur geworden zijn wat hij nu is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *