Haren neemt afscheid van 200 jaar zelfstandig bestuur

Met een feestelijke bijeenkomst op het Raadhuisplein namen Harenaren donderdagavond afscheid van burgemeester en wethouders van de gemeente Haren, die vanaf 1 januari ophoudt te bestaan.

Ook de lokale omroep van de gemeente, Haren FM, verdwijnt met de fusie. Volgens Marion Rohrich van Haren FM wordt er geen afscheid genomen van de identiteit van Haren: “Een Harenaar is een Harenaar en een Stadjer een Stadjer. Dat verandert nu niet. In Haren kent iedereen elkaar. Men praat meer met elkaar dan in de stad. Zo weet je wat iemand bezig houdt. In de stad weten de meeste inwoners niet wat voor werk hun buurman of buurvrouw doet.”

Met het feest wordt 200 jaar zelfstandig bestuur in Haren afgesloten. Er was muziek van de Klezmergroep, het Drie sterren trio en het Popkoor van Haren, met ludieke intermezzo’s van Theatergroep Twister. Daarnaast werd het loflied ‘Haren is een schilderij’, geschreven door journalist Hein Bloemink, ten gehore gebracht. John de Beer van ’t Clockhuys maakte voor dit lied een speciaal arrangement.

Deel dit artikel: