Gratis portretfoto’s voor mensen met smalle beurs

nieuws
Foto: Help-Portrait

Mensen die het financieel niet breed hebben kunnen op zaterdag 15 december een professionele portretfoto laten maken door Help-Portrait.

Help-Portrait vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur plaats bij de Noorderpoort (locatie Kunst & Multimedia) aan de Verzetsstrijderslaan 2. Studenten en docenten van de opleiding fotograaf van Noorderpoort maken de foto’s en Noorderpoort-studenten van de verschillende opleidingen uiterlijke verzorging verzorgen het haar en de make-up. Alle betrokkenen stellen hun kennis, vaardigheden en apparatuur belangeloos beschikbaar.

Help-Portrait is een initiatief van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart en is in de Verenigde Staten een groot succes. Inmiddels is Help-Portrait wereldwijd verspreid en al in meer dan zestig landen actief. In Nederland is fotograaf Frank Doorhof, die Jeremy tijdens zijn werk in de VS leerde kennen, de initiator.