Gebouw RuG ontruimd na vondst gevaarlijke stof

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Het Natuur- en Scheikundegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen op de Zernike Campus is maandagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege de vondst van een gevaarlijke stof. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

In één van de laboratoria in het gebouw stonden twee blikken met picrinezuur. Deze blikken hoorden niet in dit laboratorium te staan. Uit voorzorg werd daarop het gebouw ontruimd waardoor tientallen studenten en medewerkers naar buiten moesten. Picrinezuur, of eigenlijk 2,4,6-trinitrofenel (C6H3N3O7) kan bij kristallisatie voor explosiegevaar zorgen. Na de vondst werd direct onderzoek verricht in het gebouw. Dit resulteerde erin dat het betreffende lab op slot ging, maar dat de rest van het gebouw al snel weer vrijgegeven kon worden.

De EOD, Explosieven Opruimingdienst, gaat dinsdagochtend de blikken uit het laboratorium halen om deze vervolgens af te voeren.

Deel dit artikel: