FC Groningen sluit 2018 af met een punt in Sittard

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - AZ.

FC Groningen heeft het jaar 2018 afgesloten met een 0-0 gelijkspel in Sittard tegen Fortuna. FC Groningen maakte geen aanspraak op een overwinning. De Groningers sluiten 2018 af op de 15e plaats in de Eredivisie.

Danny Buijs had een basisplaats gegeven aan Michael Breij. De aanvaller die net terug is van een blessure was in staat om 60 minuten te spelen voor de trots van het noorden.

Breij wist samen met zijn ploeg geen potten te breken in Sittard. FC Groningen kwam niet aan het voetballen tegen de Limburgers en moest het hebben van sporadische kansen.

Na 6 minuten kapte Mimoun Mahi zijn tegenstander uit en schoot de bal op keeper Koselev. Een van de spaarzame wapenfeiten van Groningen.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Fortuna Sittard een rode kaart na een dubieuze overtreding van Smeets op Samir Memisevic.

FC Groningen wist in de tweede helft geen gebruik te maken van de “man meer situatie” en zag de grootste kansen dan ook naar Fortuna gaan. Wessel Dammers was met een schot op de lat het dichtste bij een doelpunt.

Grote kansen kwamen niet voor de Groningers en dus eindigde de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel: 0-0. FC Groningen eindigt de eerste seizoenshelft door het gelijkspel op de 15e plaats en dus is de teleurstelling groot bij de Groningers.

Mimoun Mahi: “De hele teamprestatie was ondermaats. Als je kijkt naar hoe wij speelden in de tweede helft en hoeveel kansen zij creëren… dat is Groningen onwaardig. De tijd begint te dringen en het is tijd dat we eens in de spiegel gaan kijken en volwassen gaan voetballen.” Dat zei Mahi in gesprek met OOG.

Ook Mike te Wierik was niet te spreken over het resultaat: “Ik ben het eens met wat de trainer zei na afloop, de tweede helft was dramatisch. Wij speelden zeer onder de maat.”

Ook voor FC Groningen is het nu winterstop. Na de onderbreking begint Groningen thuis tegen Heracles Almelo.

Deel dit artikel:

 1. Buijs stuurt aan op zijn ontslag met zijn uitspraken over spelers en club. Kan samen met Mahi en de helft van de selectie naar de amateurs van fc EWT

   1. VSH,
    niks. maar we moeten de realiteit eens onder ogen durven zien en uiten.
    De FcG verkeert in nood en zeg maar wat er moet gebeuren ! ?

   2. Als jij als Groninger hoopt dat Groningen van Fortuna verliest, lijkt me dat de FC jou iets misdaan heeft. In eerdere voorspel je winst voor Fortuna, en later stel je dat je het jammer vindt dat die voorspelling niet uitkomt.

    Maar dan zie ik dat blijkbaar verkeerd. Misschien ben ik een goede VAR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *