Eerste NK Snelschaken voor studenten in Groningen

sport

Als opening van het Schaakfestival Groningen 2018 organiseert het Schaakfestival Groningen, in samenwerking met de RUG en JSV SISSA, op 21 december het eerste NK Snelschaken voor Studenten.

Het toernooi wordt gehouden in het Van Swinderen Huys en heeft een hoofdprijs van200 euro.Onder niet-prijswinnaars wordt een gratis deelname aan een toernooi van het Schaakfestival naar keuze verloot. Tijdens het toernooi wordt de officiële titel Nederlands Studenten Kampioen Snelschaken uitgereikt aan de hoogst geëindigde Nederlandse student, maar ook buitenlandse studenten zijn welkom.

Het Van Swinderen Huys is een hot-spot voor denksporters. In 2016 speelden dammers Roel Boomstra en Jan Groenendijk hier 4 partijen tijdens het WK en begin 2019 zal Boomstra hier opnieuw de strijd aangaan in een poging de Wereldtitel te heroveren.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *