Een kijkje in de stoel van vijftig jaar Paddepoel

De wijk Paddepoel bestaat vijftig jaar en daarom begint zaterdag in de Plutozaal de tentoonstelling ‘Paddepoel Persoonlijk’: Een expositie van twintig portretten van wijkbewoners in hun dagelijkse leven.

De tentoonstelling is gemaakt door het duo Chico Bolt en Doeskja Donker. Donker interviewde twintig Paddepoellers over hun beleving van de wijk: Zijn ze er gelukkig, willen ze dingen veranderen aan de wijk en hoe zien ze de volgende vijftig jaar Paddepoel voor zich?

Daarna portretteerde Bolt de wijkbewoners op hun favoriete zitplek in huis. Bolt vertelt: “Ik heb deze manier van portretten gekozen zodat je zowel de bewoner, als zijn milieu leert kennen. Als je zo intiem met de bewoners praat kom je bijzondere verhalen tegen. Deze zijn nu voor de eeuwigheid bewaard.”

Deel dit artikel: