Drie sterke muziekevenementen erbij in 2019

nieuws

Volgend jaar moeten Sinterklaas en ijsbaan uitwijken naar een andere locatie. En er komen drie sterke muziekevenementen bij. Het staat te lezen in de Jaarplanning Grote Evenementen 2019 van de gemeente.

‘Om het draagvlak voor evenementen hoog te houden sturen we op spreiding van evenementen in tijd en locatie. Net als voorgaande jaren is daarom in het voortraject met diverse organisatoren contact opgenomen over het verschuiven van evenementen qua datum, tijd of locatie.

Er zijn meer aanmeldingen binnengekomen dan in de jaarplanning zijn opgenomen. De verbouw van het Stadhuis heeft consequenties voor de evenementen in het najaar van 2019. Het betreft met name de aanvragen Sinterklaasintocht en de ijsbaan. We stemmen af met het project verbouw Stadhuis en de evenementorganisatoren over locatie en inrichting van evenementen die op de Grote Markt zijn aangevraagd in 2019.

Dit jaar ontvingen wij meer aanvragen voor muziekfestivals dan voorgaande jaren. Zo zijn er drie kwalitatief sterke muziekevenementen bijgekomen. De interesse gaat daarbij uit naar het Stadspark (+2 popfestivals) en Roode Haan (+1 festival).’