Door opnieuw aangevaren brug gaat vishandel naar de haaien

Door de op 6 december opnieuw aangevaren Borgbrug vreest Vishandel Tammenga voor een faillissement. De Borgbrug wordt door zestig procent van zijn klanten gebruikt. Opnieuw een klap voor de vishandel met het mislopen van de omzet. 

Binnen drie jaar tijd is de brug voor de tweede keer eruit gevaren. Het herstel gaat enkele maanden duren. In de maanden dat de brug wordt hersteld, is de vishandel voor 60 procent van zijn klanten niet bereikbaar. In 2015 maakte de vishandel de keuze om door te gaan. Achteraf was het verlies van de omzet niet alleen zwaar voor de zaak, maar ook voor Wim Tammenga. “Als ik dat van tevoren had geweten, dan had ik gelijk de handdoek in de ring gegooid.”

25 jaar
Een andere locatie voor de viszaak is niet de oplossing. “Er komt heel veel bij kijken, ik moet de aansluiting aanvragen en aanleggen. Deze kosten zijn net zo hoog.” De eigenaar heeft de handdoek al vast. “We hebben 25 jaar lang met plezier gewerkt, dat gooi je niet zomaar weg.”

Deel dit artikel: