Burgemeester Den Oudsten stopt ermee

Peter den Oudsten stelt zich niet kandidaat voor het ‘vaste’ burgemeesterschap van de gemeente Groningen. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend tijdens een persconferentie. Hij blijft tot en met de zomer van 2019 wel actief als waarnemend burgemeester.

Den Oudsten blijft wel waarnemend burgemeester van Groningen tot de installatie van een nieuwe ‘vaste’ burgemeester. Volgens Den Oudsten was dit een natuurlijk moment om te stoppen: “Het is goed dat de raad zich oriënteert op de toekomst en die moet je niet bij mij zoeken.” Volgens de 67-jarige Den Oudsten is ook zijn vrouw blij dat hij er mee stopt: “Nu heb ik meer tijd voor mijn familie.” De kans dat er nog een nieuw burgemeesterschap volgt voor Den Oudsten lijkt daarmee erg klein.

De geboren Fries is sinds 2015 burgemeester van de stad Groningen. Daarvoor was hij al burgemeester van Enschede en Meppel. In zijn geboorteplaats Leeuwarden was hij vanaf 1997 wethouder en vanaf 1998 waarnemend burgemeester.

Deel dit artikel:

  1. Behalve wat in psychopathie geïnteresseerde neurowetenschappers van de RUG, zit geen enkele Groninger te wachten op kereltje Penthouse. (Denk ik).

   1. Profielschets voor de burgemeester van Groningen volgens VSH.

    Wij zijn op zoek naar een nieuwe burgemeester voor de stad Groningen. Om voor deze functie in aanmerking te komen moet u aan het volgende profiel voldoen:
    U bent niet Alexander Pechtold.
    Dat was het.
    Sollicitaties kunnen gericht worden aan alexandermailonsniet@groningen.nl

  2. Pechtold is ervaren, heeft goede Haagse contacten, en D66 is een grote partij in Groningen. Hij is dus een prima kandidaat. Pré is ook dat hij de pest aan de PVV heeft zoals elke rechtgeaarde Groninger.
   Voorlopig zou ik mijn gld nog eerder zetten op een GL-kandidaat. Bijv. Ineke van Gent of burgemeester Wassink van Terschelling.

  1. Rob schrijft een bericht van weinig waarde. Een burgemeester is iemand ( vrouw of man ) welke een kwaliteit dient te hebben van niveau. Daarbij is een directe lijn met “Den Haag” onontbeerlijk. Het is wel goed dat we een burgemeester terug krijgen die ervaring heeft en de “jonge honden ” ( lees wethouders ) binnen boord kan houden. Het wordt een grote gemeente waar kwaliteit aanwezig dient te zijn en geen praatje makers.

 1. Voordat burgemeester Peter den Oudsten aantrad had ik stevige hoop:

  1. Dat hij het – inmiddels 9 jaar – durende ambtenarencontactverbod zou aanpakken en zou oplossen.
  2. Ook hoopte ik dat hij oog had voor de dodelijke situaties in en rondom De Grote Klap (Groninger Forum):
  en dat hij een integriteitsonderzoek zou uitvoeren.

  Niets van dat alles.

  Den Oudsten weigerde om met mij in gesprek te gaan: “Vanwege uw reputatie!”

  Wegens mijn verzoek in de Gezinsbode kwam er – uiteindelijk – toch een het half uur durend gesprek.

  Den Oudsten bleek geen enkele dossierkennis te hebben.
  Desondanks pareerde Den Oudsten alle problematiek die ik hem voorlegde:

  a. de valse dodelijke ontruimingstoets bij brand!
  b. de valse windhinderonderzoeken!
  c. de valse schaduw onderzoeken!

  Den Oudsten weigerde elk onderzoek op basis van zijn enige motivatie: “Wij hebben deskundigen!”
  Hij weigerde – uiteraard – om een verslag van het gesprek te maken.

  Ik denk dat het ook voor de Harenezen meer dan wenselijk en noodzakelijke is dat Den Oudsten aftreedt.
  Want eerlijk is eerlijk:
  In het proces van samenvoeging met de Gemeente Groningen – tegen hun massale zin in – heeft Den Oudsten ook een verdomd dubieuze rol gespeeld.
  De Harenezen wilden absoluut niet, maar den Oudsten wenste dat niet te horen.

  Ik wens Stad Groningen en Ommelanders toe dat er een open, eerlijke en vooral faire burgemeester komt.
  Een burgmeester met een intelligent eerlijk verstand en met een open super oog voor de realiteit waarin burgers gezond en veilig leven.

  Een burgmeester die wel de essentie van de rechtsstaat waardeert en erkent.
  Zodat ook de Evenementenvergunningen – met oog voor alle belanghebbende omwonenden, Bomen en dieren – op tijd worden afgegeven.

  Mevrouw Kiki

  Gezinsbode – september 2014
  https://gezinsbode.nl/2014/09/13/kiki-vraagt-nieuwe-burgemeester-om-integriteitsonderzoek-naar-forum

  Youtube – de niet beving bestendige prefab trappen in de Grote Klap (Groninger Forum)

  1. Vervangend burgemeester in Zaltbommel. Peter heeft uiteraard al veel Ervaring met het besturen van de Stad Groningen en zou een uitstekende kandidaat zijn.

 2. Hij heeft geluk dat er geen veldslag was door zijn besluiten met sinterklaas. Hij organiseerde zijn eigen Sinterklaas Project X om op die manier het sinterklaasfeest te ondermijnen.

  Ik weet nu al zeker dat we weer een geweldige kandidaat zullen krijgen. Misschien weer eentje die met zelfverzonnen functies komt om vervroegd de benen te kunnen nemen.

  1. Den Oudsten was ook de burgemeester die – ondanks dat ie hun als burgermeesters van Enschede al had meegemaakt – de doorgesnoven piraten van Olympique Marseille een feest in het centrum toestond.

   Gecontroleerde chaos? Moet ik mijn aluhoed gaan zoeken?

 3. Karin Dekker zal na 2 keer wethouder ook wel een burgermeesterpostje ambieren. Nu Groen Links de grootste is lijkt me iig een PVDAer niet vanzelfsprekend.

 4. Pechtold zou in Groningen niet misstaan, als voormalig veilingmeester is hij voor de hoogste bieder, waar het om nog meer toekomstige studentenellende in deze stad gaat zal hij niet snel overboden gaan worden, hij zal dan gaan fungeren als spreekbuis van zowel de RUG als ook de Hanzehogedroomfabriek .
  Zijn voorliefde voor appartementen, liever nog een penthouse zal hij ook hier zonder problemen ingewilligd gaan zien, immers het is bijkans het enige wat hier nog gebouwd wordt. Zo tussen de studenten wonend zal er vast ook wel iemand tussen zitten, welke hem in zijn stadse periode wil gaan vergezellen, gescheiden of gehuwd schijnt er voor hem niet toe te doen, zodat hij zich hier snel thuis gaat voelen.
  Al met al een doorsnee inwoner van de BV Nederland, gescheiden, notoire vreemdganger en beschikbaar. En Ineke van Gent, ja zij is een zwaargewicht, Groen Slinks lid, anti-alleswatmaargemotoriseerd is, al heb ik haar nog niet zien roeien naar de vaste wal, dat moet dan toch weer met de diesel aangedreven veerboot.

 5. Een ondemocratisch gekozen raad en indirect een ondemocratisch gekozen burgemeester via de vertrouwenscommissie welke dus ondemocratisch is gekozen.

  Met de 44% stemvee ligt er nog een enorm electoraal op de loer om mee te doen in 2022.

  Ik weet wat er leeft in Groningen! En mijn dossierkennis reikt verder dan menig huidig raadslid.

 6. Gaat het vak van burgemeester nog wel over burgers?
  Die vragen stel ik naar aanleiding van het volgende:

  1.
  Commissaris van de Koning – Rene Paas – blijkt in een plechtige – maar besloten (!) – bijeenkomst Peter den Oudsten als interim burgemeester te hebben aangesteld.
  Pardon?

  2.
  Mijn reactie op het vertrek van den Oudsten heeft OOGTV geplaatst!
  Mijn dank daarvoor!

  Maar …
  Mijn nagenoeg identieke reactie op het vertrek van Den Oudsten is – na plaatsing – van de site van Binnenlands Bestuur verwijderd.

  a. Ik heb geen reden van verwijdering gekregen.
  b. Ik weet zodoende niet of BB zelf besloten heeft om mijn reactie te
  verwijderen, en zo ja waarom.
  Of dat heeft iemand, en zo ja wie, dat heeft geeist…!

  Duidelijk is wel dat het kennelijk zeer dringend is,
  dat op Nationaal Niveau NIET bekend mag worden wat – en vooral dat – er iets goed mis is in Groningen, mede door Den Oudsten …

  Mevrouw Kiki

 7. Pechtold moet nog even wachten totdat de pil weer beschikbaar is, veel te gevaarlijk nu. Anders moet hij weer een abortuspil erin debatteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *