Burgemeester Den Oudsten stopt ermee

Peter den Oudsten stelt zich niet kandidaat voor het ‘vaste’ burgemeesterschap van de gemeente Groningen. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend tijdens een persconferentie. Hij blijft tot en met de zomer van 2019 wel actief als waarnemend burgemeester.

Den Oudsten blijft wel waarnemend burgemeester van Groningen tot de installatie van een nieuwe ‘vaste’ burgemeester. Volgens Den Oudsten was dit een natuurlijk moment om te stoppen: “Het is goed dat de raad zich oriënteert op de toekomst en die moet je niet bij mij zoeken.” Volgens de 67-jarige Den Oudsten is ook zijn vrouw blij dat hij er mee stopt: “Nu heb ik meer tijd voor mijn familie.” De kans dat er nog een nieuw burgemeesterschap volgt voor Den Oudsten lijkt daarmee erg klein.

De geboren Fries is sinds 2015 burgemeester van de stad Groningen. Daarvoor was hij al burgemeester van Enschede en Meppel. In zijn geboorteplaats Leeuwarden was hij vanaf 1997 wethouder en vanaf 1998 waarnemend burgemeester.