Borgbrug wordt begin 2019 teruggeplaatst

Sinds vrijdagochtend is Rijkswaterstaat bezig met het verwijderen van de Borgbrug. De brug over het Eemskanaal raakte donderdagochtend beschadigd na een aanvaring. Naar verwachting wordt de brug in het eerste kwartaal van 2019 teruggeplaatst.

Er wordt met meerdere kranen gewerkt aan het verwijderen van de brug. Rijkswaterstaat verwacht dat de brug vrijdagmiddag weggetakeld zal zijn. Binnenvaartschepen zullen dan weer gebruik kunnen maken van het Eemskanaal. De omgeving van de brug wordt afgezet met hekken.

Rijkswaterstaat schat dat de brug begin februari weer gebruikt kan worden. Deze schatting lijkt een stuk rooskleuriger dan vier jaar geleden, toen de Borgbrug ook al werd aangevaren. Toen duurde de reparatie van de brug negen maanden.

Deel dit artikel:

  1. Haha, Groningen wordt steeds onbereikbaarder… Eerst niet meer met de trein naar Duitsland, toen de Paddepoelsterbrug eruit en nu de Borgbrug. En ondertussen gaat het met de zuidelijke ring ook niet al te best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *