Bewoners blij met uitstel kap boswal A28

Bewoners aan de Julianaweg zijn blij dat de kap van een boswal langs de A28 uitgesteld wordt. “Dit is een hele opluchting.”

De kap van de wal tussen de Van Ketwichverschuurbrug en de Van Iddekingebrug begon maandagochtend. “We zijn met verschillende buurtbewoners voor de machines gaan staan dat ze niet aan het werk konden”, vertelt een bewoner. “Toen bleek dat ze niet een kapvergunning bij zich hadden hebben we hen dit eerst laten halen. Vervolgens ontstond er een discussie waarbij we als akkoord bereikten dat er tot het eerste schip gekapt mag worden. Dat gaf ons de tijd om verder actie te ondernemen om de werkzaamheden volledig stil te laten leggen.”

De bewoners willen de boswal voorlopig laten staan. “De bomen en de struiken vormen voor ons de buffer tussen de A28 en ons woongebied. Daarnaast zijn er allerlei zaken die niet kloppen. We zijn van tevoren niet schriftelijk op de hoogte gesteld over de kap waardoor we geen bezwaarprocedure hebben kunnen opstarten. Daarnaast gaan ze de bomen kappen terwijl ze nog niet weten wanneer ze hier met de A28 aan het werk gaan. Dat zou nog wel eens jaren kunnen gaan duren.”

Maandagmiddag maakte Combinatie Herepoort bekend dat de boswal in ieder geval tot komende zomer blijft staan. “Ik ben heel erg blij. Dit is een grote opluchting voor ons.”