Albertus Magnus doneert ruim 20.000 euro aan goede doelen

nieuws

Studentenvereniging Albertus Magnus heeft in november ruim 20.000 euro aan verschillende goede doelen gedoneerd. De meeste van deze goede doelen komen uit Groningen.

Precies 20.537 euro schonk Stichting STAR van Albertus Magnus vorige maand aan goede doelen. Zo deed de vereniging mee aan Movember, waarvoor veel leden hun snor de hele maand november lieten staan. De opbrengst, ruim 3000 euro, ging naar de Movember Foundation ten behoeve van de gezondheid van de man. Daarmee eindigde het team van Albertus Magnus op de negende plek van heel Nederland.

Een ander doel doel was de Voedselbank, waarvoor eerstejaars in verschillende supermarkten stonden. Dat leverde ruim 8000 euro op. Daarnaast werd bijna 2000 euro opgehaald voor Make A Wish Groningen met een pepernotenactie. Ook doneerden veel leden van de studentenvereniging geld door de prijs van een biertje te schenken. Van die opbrengsten ging 4000 euro naar het Odensehuis, een inloophuis in Groningen voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Ook werd 3000 euro gedoneerd aan Stichting Groningen Verwelkomt, een stichting met als doel dat vluchtelingen zich welkom voelen in Groningen.

Stichting STAR werd in 2013 opgericht met als doel de kloof tussen de studenten van Albertus Magnus en hulpbehoevenden in Groningen te verkleinen. De vereniging hoopt op deze manier bewustzijn te creëren over de stad waarin zij leven en iets terug te doen voor Groningen.

Deel dit artikel: