Aantal autodiefstallen en -inbraken licht gestegen

nieuws
Foto: pexels.com - Creative Commons Zero (CC0) license

Het aantal diefstallen van motorvoertuigen en fietsen is tussen 1 mei en 1 september licht gestegen, vergeleken met de eerste vier maanden van dit jaar. Dat geldt ook voor het aantal diefstallen uit auto’s.

Het blijkt uit de Monitor Veiligheidsbeleid van de gemeente. Die is deels gebaseerd op cijfers van de politie. De hoeveelheid woninginbraken en bedrijfscriminaliteit nam af. Het aantal gevallen van drugshandel, geweldsdelicten en overlast steeg, maar dat heeft ook te maken met de zomerperiode.

Het gevoel van onveiligheid bleef gelijk ten opzichte van begin dit jaar. Zo’n 13 procent van de Stadjers zegt zich wel eens onveilig te voelen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *