“Voor een euro met de bus naar de binnenstad”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Inwoners van de nieuwe gemeente Groningen moeten vanaf volgend jaar voor een euro met de bus naar de binnenstad kunnen op zaterdagen en tijdens feestdagen. Althans als het aan de politieke partij Stad en Ommeland ligt.

“Wij willen de levendigheid voor ondernemers in de stad, wijken en dorpen na de herindeling vergroten en zijn bang dat het binnenstadsbezoek met het openbaar vervoer minder aantrekkelijk wordt wanneer de bussen van de Grote Markt verdwijnen”, vertelt fractievoorzitter Amrut Sijbolts. “Omdat de meeste buslijnen ook de dorpen en wijken aandoen profiteren ook ondernemers die niet in de binnenstad zitten ervan.”

Daarnaast wordt volgens Sijbolts met dit plan nog een ander probleem opgelost. “Veel steden hebben te lijden onder de teruglopende bezoekersaantallen door de parkeerlasten en -problemen. Door het reizen met de bus financieel aantrekkelijker te maken zijn de inkomsten per reiziger misschien lager, maar onze verwachting is dat het aantal reizigers toeneemt waardoor er per saldo meer in het laatje komt.” Volgens de fractievoorzitter is het voorstel op zijn minst een proef waard. Sijbolts heeft ook een plan voor gezinnen. Zij zouden voor 2,50 euro naar het centrum moeten kunnen ‘bussen’.

Deel dit artikel:

  1. Valt me erg tegen van de partij voor Stad enzo dat ze niet voorstellen dat het openbaar vervoer altijd gratis moet zijn, en ook alle belastingen afschaffen en vrij op 28 augustus voor iedereen.
    Dat zijn pas leuke voorstellen!
    Ik zeg: Doen!!!!

  2. Goed idee van stad en trammelant, dat zou al het openbaar vervoer in Nederland maximaal moeten gaan kosten. Gewoon een staatsvervoersbedrijf, weg OV bureau, weg marktwerking in het OV, kosten neutraal openbaar vervoer voor iedereen.

    Het grootste probleem zal beschikbaarheid van voldoende openbaar vervoer gaan worden, want als zeg 5% van de automobilisten in het vervolg ook met het openbaar vervoer in plaats van de auto gaat, kan de huidige OV capaciteit dit bij lange na niet aan, laat staan als je er maximaal een Euro per persoon voor gaat rekenen en er nog eens 5% van hen welke nu anders reizen van het OV gebruik gaat maken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *