Voldoende journalisten om lokale politiek kritisch te volgen?

nieuws
foto: Gemeente Groningen

In verband met de samenvoeging van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer worden op woensdag 21 november gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Op vrijdag 16 november is er debat over rol en relevantie van lokale media.

De journalistiek is volop in beweging met waarschuwingen voor fake news, dalende krantenoplages en nieuwe online kanalen. Ook regionale en lokale journalisten krijgen met deze dynamiek te maken. Is de rol en relevantie van lokale media veranderd? Zijn er bijvoorbeeld nog voldoende journalisten om de lokale politiek kritisch te volgen? En wat zijn de opvallende trends en nieuwkomers in de steden en regio’s?

Een debatavond over regionale journalistiek in het Forum met Marcel Broersma (Hoogleraar Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen), Thomas Bruning (Alg. secretaris NVJ), Flip van Willigen (stationsmanager 1Twente), Annelies van Santen (adjunct-hoofdredacteur OOG Radio en Televisie), Willem Groeneveld (hoofdredacteur Sikkom), Martijn Folkers (politiek verslaggever RTV Noord) en Marten de Ruiter (Spot: Groningen). Onder leiding van Eelco Bosch van Rosenthal.