Striptekenaar Frans Le Roux live aan het werk te zien

nieuws

De bekende noordelijke striptekenaar en cartoonist Frans Le Roux is de eerste drie weken van december elke dag in het Nederlands Stripmuseum aanwezig als inhuis tekenaar.

Hij maakt daar vanaf 1 december een serie grote muurtekeningen van in totaal 30 meter lang en 5 meter hoog. Dit ter voorbereiding van zijn grote overzichtstentoonstelling die op 21 december open gaat.

Bezoekers kunnen Frans aan het werk zien en een praatje met hem maken. Le Roux is vooral bekend door zijn Groninger Stadsprenten; vrolijke taferelen in een nauwkeurig getekend decor van de binnenstad. Tegenwoordig reist hij ook de wereld rond om de grote wereldsteden op dezelfde wijze in beeld te brengen voor de puzzelserie Cities of the World.

Vanwege de tekenactie en expositie is in een beperkte oplage de Nieuwe Groninger Stadskalender verschenen. Le Roux heeft hiervoor een selectie gemaakt van de twaalf leukste prenten van de stad Groningen. De kalender is te koop in het Stripmuseum en bij de VVV.