Stadsbestuur overweegt tijdelijk zebrapad bij Westerhaven

nieuws

Verschillende raadsfracties hebben vragen gesteld over het verdwijnen van het zebrapad bij de Westerhaven, dit na de Dag van de Witte Stok waar vanuit de invalshoek van mensen met een visuele handicap gekeken werd. Het stadsbestuur overweegt nu of een tijdelijk zebrapad een oplossing kan zijn.

“Wij realiseren ons dat de oversteek zich bevindt in een dynamische omgeving, waar veel gebeurt en waardoor in sommige situaties de veiligheidsbeleving in het geding komt. Met het ontwerp van de huidige inrichting hebben we getracht zoveel mogelijk antwoord te geven op de complexe situaties in deze omgeving. Hoewel we vinden dat we goede stappen hebben gezet ten opzichte van de oude situatie – voor de herinrichting – blijft het goed vinger aan de pols te houden. Daarom gaan we de werking van het inrichtingsplan evalueren”, luidt een deel van het antwoord. (…) ‘We nemen mee of een tijdelijk zebrapad een oplossing kan zijn om de veiligheidsbeleving te vergroten’.

De volledige reactie staat hier.

Slechtzienden vragen aandacht voor zebrapaden

Deel dit artikel:

 1. De gemeente moet ook eens goed nadenken over de gehele inrichting, vanaf de verkeerslichten bij de Eendrachtsbrug tot aan de A-weg. Hoeveel mensen hier verkeerd reiden, zoals over de busbaan reiden, linksaf slaan vanaf de Eendrachtskade. De inrichting is zo onduidelijk dat het hier heel vaak mis gaat, gelukkig weinig ongelukken, maar het scheelt vaak niet veel.
  De gemeente Groningen moet hier echt het huiswerk opnieuw doen en ook een nieuw werkstuk opleveren, de theorie is niet begrepen en daardoor is de uitvoering onvoldoende.

  1. Volledig mee eens. De nieuwe inrichting lijkt eerder een verknipte fashion statement dan dat verkeersveiligheid er iets mee te maken heeft gehad. Eén grote miskleun. Met name het kruispunt Paterswoldseweg – Eendrachtskade Zuidzijde/Eeldersingel is tenenkrommend slecht doordacht.

 2. “dat de oversteek zich bevindt in een dynamische omgeving, waar veel gebeurt en waardoor in sommige situaties de veiligheidsbeleving in het geding komt”. Welke communicatief uitgedaagde idioot heeft dit bedacht?

  1. Iemand welke namens de gemeente denkt te kunnen communiceren, maar zoals de meeste communicatiemedewerkers in deze gemeente, geen reet verstand hebben van datgene waar zij zich dagelijks mee bezig houden.

 3. Goed om te lezen dat ze het gebruik door ondernemers en door gestalde fietsen de huidige situatie in de Brugstraat ook als een zootje bestempelen.
  Weg met alle rommel op straat en meer ruimte voor voetgangers, al dan visueel beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *